Airedaleterrier vit bakgrund
Nyheter

Airedaleterrier

Airedaleterrier har fått sitt namn efter distriktet Aire som ligger i Yorkshire i Storbritannien. Hundrades ställdes ut där för första gången redan år 1897 och blev snabbt mycket omtyckt. Efter det utvecklades rasen från en grövre jakthund till en mer nätt och elegant utställningshund. Idag är de vanliga som sällskapshund.

En sportig hund med ett gott humör

Den här rasen är lättlärd och de kan bli duktiga på det mesta förutsatt att de får rätt träning. Idag används rasen främst som utställnings- och sällskapshund tack vare att rasen är så elegant. Från början användes de dock främst till smådjursjakt. De är mångsidiga och har gott humör, vilket är en av anledningarna till att de har nått stor popularitet i många delar av världen.

Hur man bäst tar hand om en airedaleterrier

Airedaleterriern är generellt sett en frisk hund som inte har några rasbundna sjukdomar, men rätt skötsel är ändå viktigt. Fysiskt så är rasen full av energi och det är viktigt att de får motion för att må bra. De är också självständiga hundar som behöver mental träning. När det kommer till utseendet bör deras päls kammas en gång i veckan med en stålkam.

Airedaleterriern är en perfekt allround-hund

Man kan säga att airedaleterriern är en hundras som är bra på det mesta. De är villiga att hänga med på flera olika aktiviteter och får det rätt träning så kan de bli duktiga på flera olika saker. Rasen började som jakthund men sedan 1900-talets början användes de främst som utställningshund. Ge dem fysisk och mental träning så mår de bra.

Du kanske också gillar…