chow chow hundras
Nyheter

Chow Chow

Chow Chow är en lugn och reserverad hundras som passar perfekt som sällskapshund. Hunden har ett mycket ståtligt utseende med värdig hållning och en välbalanserad kropp. Tidigare har den bland annat använts för att vakta heliga tempel i Kina. Läs mer för att vet om det här är en hund för dig!

Chow Chows historia

Hundrasen Chow Chow har en historia som går tillbaka tusentals år, i antika Kina användes den för allt från jakt till skövling och drag. Det var inte heller helt ovanligt att hunden så småningom hamnade på matbordet. På 1700-talet kom rasen till Europa och 1920 registrerades den första Chow Chow-hunden i Sverige. Rasstandarden som används idag är i princip densamma som beskrevs i slutet av 1800-talet och beskriver bland annat att svansen ligger uppe på ryggen.

Den lugna och tystlåtna hundrasen

En Chow Chow är inte en hund som behöver mycket uppmärksamhet, istället är den mer tillbakadragen och föredrar att ligga ute i trädgården. I Kina har rasen tidigare använts som jakthund men numera ses den främst som en sällskapshund. Det här är inte en ras som lyder perfekt utan de är ganska självständiga och självsäkra. De gillar långpromenader och är pigga djur.

I vilka hem passar en Chow Chow?

En Chow Chow är en relativt enkelt hund att äga, de kräver inte mycket pälsvård, även om de har lång päls, och till personligheten är de ofta reserverade utan något behov av att vara i centrum. En Chow Chow passar i första hand den som letar efter en lojal sällskapshund och som har tillgång till en park eller trädgård eller gillar att gå långpromenader.

Du kanske också gillar…