Nyheter

Cockerspaniel

Vill du ha en hund med mycket charm, en stark personlighet och som kräver mycket närhet. Då är en Cockerspaniel något för dig. Rasen kommer ursprungligen från England och anses vara en mycket sportig, positiv, nyfiken och aktiv sällskapshund, som till utseendet är kompakt och kraftigt byggd. En fullvuxen Cockerspaniel väger mellan 13-15 kg.

Cockerspanieln, en jakthund

Cockerspanieln användes från början till jakt och trivs bra i flock samt kommer väl överens med andra hundar. Den är mycket duktigt på att arbeta nära sin förare. Rasen är väldigt aktiv och används till hundsporter som så som lydnad och agility. De flesta uppfödare riktar främst in sig på att du som ägare ska kunna ta med dig din hund på jakt turer.

En frisk hund

En Cockerspaniel är en relativt frisk hund. Det finns dock speciella hälsoprogram när det gäller höftleder och ögonsjukdomar. Dock brukar eventuella ögonproblem bara vara en skötsel fråga som är tämligen enkel att åtgärda genom bland annat ögondroppar. Pälsen på denna typ av ras bör trimmas varannan månad, gärna av en kunnig person eller om du som hundägare själv har fått en undervisning detta görs. Många hunduppfödare brukar ha insikt i detta och visar dig säkert gärna.

Cockerspanielhunden, rasen som är glad och ivrig

Cockerspaniel är en mycket rolig, glad och aktiv hund som gillar att vara nära såväl andra hundar som sin ”människofamilj”. Den lämpar sig väl som jakthund, men är också enkel att ha med att träna inom andra hundsporter. Hunden är mycket söt, har en glansig silkeslen päls samt är tecknad i en eller två färger vilka oftast vit och svart.

Du kanske också gillar…