brun pudel
Nyheter

Fakta om pudlar

Pudlar är en hundras som varit populär i omgångar. I perioder har det ansetts vara bara gamla tanter som vill ha pudlar medan de på senare år blivit populära familjehundar. De finns i olika storlekar och färger där Kungspudeln är störst och Toypudel minst. Färgerna varierar och kan även bli olika varianter då det blir lite korsningar även bland pudlar.

Härstämmar från Frankrike

brun pudelPudlarna härstammar från Frankrike och är en populär hund i utställningssammanhang då de har en päls som är tacksam att klippa i frisyrer och skapa lite olika styling på. Pudlar tappar inte sin päls utan behöver klippas regelbundet. Just detta gör pudlar till en ras som ofta passar för de som i vanliga fall är allergisk mot hundar. De har heller inte samma mjäll i sin hårbotten som andra raser har som ofta är det som orsakar allergi.

Trevlig som familjehund

Pudeln är trevlig som hund i barnfamilj då den har ett väldigt stabilt psyke. Det man ska vara på det klara med är att det kräver en del jobb med tvätt och kamning av päls eftersom den inte sköter det själv. Detta ska då vägas mot att man slipper hundhår att städa bort mer än då man klipper sin hund, vilket kan behöva göras med lite olika intervall beroende på om man håller den kortklippt eller om man har frisyr.

Pudlar med eget sinne

Pudlar har en enorm intelligens. De har ett luktsinne som de är kända för sedan långt tillbaka. Trots detta används de inte ofta med denna egenskap i huvudsyfte utan är mest populär för sitt utseende. Pudlar är ofta väldigt sällskapliga och är en av de raser som kan ”prata”. Med sin mjuka päls och sin stolta hållning är de såklart omåttligt populära som ”smycke” för de fina damerna!

You may also like...