Fransk Bulldog
Nyheter

Fransk Bulldog

Den franska bulldoggen är en hund med jämnt temperament som passar utmärkt både som familjehund och i ensamhushåll. Den vill ha mycket uppmärksamhet, vilket kan göra att den tävlar om uppmärksamheten om den hamnar i en stor familj. Många franska bulldoggar utvecklar starka personligheter och många av dess ägare påstår att deras hundar har humor.

En charmig sällskapshund

Inte oväntat har den franska bulldoggen sitt ursprung i Frankrike där entusiastiska uppfödare korsade fram rasen på 1880-talet. Dessa blev snabbt populära tack vare sin tålighet, sitt charmiga utseende och en trevlig personlighet. Detta är också en mycket lättskött hundras. Pälsvården är minimal men det är viktigt att sköta öronen och att torka rynkorna i ansiktet ofta. Den trivs bäst hemma, där den anser sig vara värd all din uppmärksamhet.

Håll koll på nosen

Det är heller inte en hund som kräver extremt mycket motion men en rask promenad uppskattas. När det gäller hälsa så är det främst allergier och hudproblem som är vanligt. Det är en härlig hund både i storlek och utseende som kommer ge dig mycket glädje. Den skäller inte i onödan, men den snarkar och snörvlar, vilket är helt normalt för rasen.

Den franska bulldoggen passar alla

Sammanfattningsvis kan man säga att denna muskulösa och kompakta hund är en glad och sällskaplig ras som är enkel att hantera och passar i stort sett alla som har lust att ge den mycket uppmärksamhet. Den trivs både i staden och på landet och behöver heller inte massor med mat. Man bör dock vara observant på att nosen inte är för kort eller ögonen extremt utstående eftersom det medför risk för skador på andning och ögon.

You may also like...