Hokkaido
Nyheter

Hokkaido

Hokkaido är en japansk hundras och den har tidigare används för jakt samt för att vakta. Vid jakt används den för att jaga stora djur som till exempel grizzlybjörnar. Med sin tjocka, härliga päls tål den låga temperaturer och klarar bra av tillvaron i de japanska bergen. Pälsen är i dubbla lager vilket betyder att den understa pälsen är tjock och mjuk medans den övre är mer sträv.

Rasens historia och utseende

Migranter under 1100-talet hade med sig en mellanstor hund när de migrerade från Honshu (Japans huvudö) till Hokkaido och det är från den hunden som rasen härstammat. I Japan är rasen en nationalsymbol. Hokkaido räknas som en mellanstor hund med en kropp som är slank och stark. Hanarna är lite större än honorna och deras mankhöjd kan vara mellan 48,5 till 51,5 centimeter.

En lojal och trevlig ras

Det här är en ras som är trogen till sin ägare. Deras personlighet är bland annat att vara alert, villiga att lyda, varsamma och de har även stor uthållighet. Om hunden redan som valp får umgås med barn så kommer den fungera bra tillsammans med barn under hela livet. Kommer det in barn senare i hundens liv så kan den bli lite svartsjuk men det är ett beteende som kan tränas bort.

Omvårdnad och livslängd

En Hokkaido är robust byggd för att klara av tuffare klimat och att arbeta. Om du ger din hund en bra kost så kan den leva 15 år eller mer. På grund av alla sina muskler så behöver den äta mycket protein och du behöver också rasta den ordentligt för att den ska må bra. Tänk på att den varma pälsen gör att hunden behöver bo vid ett kallare klimat.

Du kanske också gillar…