labrador svart
Nyheter

Labradorer

Labrador retriever är en mycket omtyckt hundras och den har toppat listor över populäraste hundraser i Sverige i många år. Vad är det då som gör den så populär? Kanske är det för dess många positiva sidor. Den beskrivs som glad, vänlig, samarbetsvillig och intelligent. Dessutom fungerar den mycket bra med barn.

Labradorer i Sverige

labrador svartAntal registrerade labradorer i Sverige var 2107 hela 28900. Om du funderar på att skaffa en labrador är det enklast att göra det från en kennel i Sverige. Även om rasen ursprungligen kommer från Storbritannien finns det i dag i Sverige flera kennlar som föder upp labradorer. Trots att rasen fungerar utmärkt som renodlad sällskapshund vill den använda huvudet och den behöver mycket motion.

Träning och motion

En labrador mår bäst om den får utföra uppgifter. Du kan till exempel lära den att söka reda på kantareller. Den bär gärna på saker och eftersom den tycker om att simma kan man kombinera apportering med simning och låta den hämta saker i vatten. Den passar bäst till jakt på småvilt och är det en jakthund du vill ha ska du välja att köpa hunden från en kennel som uppföder retrivers speciellt för jakt.

Innan du väljer en labrador

Om du har bestämt dig för att köpa en labrador ska du först tänka igenom beslutet. Har du den tid som behövs för att din hund ska må bra? Även om labradoren lätt anpassar sig till olika miljöer behöver den omvårdnad för att må bra. Det viktigaste är att den får daglig motion och att den får använda sin intelligens genom att du tränar dressyr, lydnad eller apportering med den.

You may also like...